Annons

KRACK-buggen åtgärdad

Ny Android-patch fixar allvarliga wifi-buggen

I slutet av oktober dök nyheten om sårbarheten KRACK upp, ett säkerhetshål i WPA2-krypteringen för WiFi. Både Microsoft och Apple var tämligen snabbt framme och täppte till hålet med hjälp av uppdateringar, och nu kommer äntligen en patch för Android också.

Publicerad Uppdaterad

WPA2-buggen KRACK påverkar i princip alla som använder ett wifi-nätverk. Det var i slutet av förra månaden som den allvarliga sårbarheten upptäcktes, och flera IT-jättar valde då att mycket snabbt rulla ut uppdateringar som åtgärdar saken på just deras enheter. Men Android-användarna har fått vänta. Och många lär få vänta ett tag till. För även om Google nu meddelar att man åtgärdat saken i en uppdatering, så är Android som bekant mycket fragmenterat, och många tillverkare väljer att uppdatera sina enheter mycket sent, och i vissa fall inte alls. 

Åtgärdar fler saker

Uppdateringen som Google nu rullar ut innehåller dessutom fixar för många av de problem och barnsjukdomar som drabbat de nya Pixel 2-enheterna. Bland annat så kommer telefonerna att få tre nya skärmlägen, något som ska råda bot på färgmättnads-problemen, och dessutom åtgärdas de problem med klickande och brusande oljud som kommit ur enheternas högtalare. 

Källa