KRACK-buggen åtgärdad

Ny Android-patch fixar allvarliga wifi-buggen

I slutet av oktober dök nyheten om sårbarheten KRACK upp, ett säkerhetshål i WPA2-krypteringen för WiFi. Både Microsoft och Apple var tämligen snabbt framme och täppte till hålet med hjälp av uppdateringar, och nu kommer äntligen en patch för Android också.

Publicerad:

7 nov 2017 - 09:24

Uppdaterad:

7 nov 2017 - 09:24

WPA2-buggen KRACK påverkar i princip alla som använder ett wifi-nätverk. Det var i slutet av förra månaden som den allvarliga sårbarheten upptäcktes, och flera IT-jättar valde då att mycket snabbt rulla ut uppdateringar som åtgärdar saken på just deras enheter. Men Android-användarna har fått vänta. Och många lär få vänta ett tag till. För även om Google nu meddelar att man åtgärdat saken i en uppdatering, så är Android som bekant mycket fragmenterat, och många tillverkare väljer att uppdatera sina enheter mycket sent, och i vissa fall inte alls. 

Åtgärdar fler saker

Uppdateringen som Google nu rullar ut innehåller dessutom fixar för många av de problem och barnsjukdomar som drabbat de nya Pixel 2-enheterna. Bland annat så kommer telefonerna att få tre nya skärmlägen, något som ska råda bot på färgmättnads-problemen, och dessutom åtgärdas de problem med klickande och brusande oljud som kommit ur enheternas högtalare. 

.

.

408180951112_10155695447981113

.