Läckor avslöjar

Ny Chromebook kan få Google Assistant

Googles nya Chromebook påstås få både pekskärm och AI-assistent.

Google ska enligt uppgifter från sajten Chrome Unboxed ha en ny Chromebook på gång. Den nya datorn påstås bjuda på en rad stora nyheter. Inte minst ska AI-assistenten Google Assistant vara integrerad.

Publicerad Uppdaterad

Sajten Chrome Unboxed har noggrant följt alla uppgifter kring den enhet med kodnamnet ”Eve” som Google haft på gång i drygt åtta månader. Inte minst har sajten samlat på sig kommentarer från Chrome OS-utvecklare, som sammantaget ger en bild av den kommande datorn. Och det är en minst sagt intressant uppdatering av Chromebook-konceptet det handlar om. 

AI-assistent och pekskärm

Den största nyheten är att enheten ska ha AI-assistenten Google Assistant integrerad, detta dessutom med en dedikerad knapp. Utöver det sägs datorn få en pekskärm med upplösningen 2 400 x 1 600 pixlar samt stöd för styluspenna. Det är ännu oklart vilken tillverkare som ska producera den nya Chromebook-datorn, även om det har förekommit obekräftade uppgifter om att det skulle vara HP som fått uppdraget. Allt tyder hur som helst på att det handlar om ett mycket tätt samarbete med Google. 

Källa