https://www.mobil.se/nyheter/ny-iphone-bara-vart-tredje-r
561538
Rykte om nästa Iphone

Ny Iphone bara vart tredje år

Apple ryktas framöver släppa en helt ny Iphonedesign bara vart tredje år istället för vartannat som hittills.

Det är den japanska affärstidningen Nikkei som påstår att höstens lansering av Iphone blir en modell med blygsamma förändringar jämfört med föregångaren och att designen kommer att vara nästan identisk. Traditionellt har Apple alltid släppt en omgjord Iphone vartannat år och det efterföljande året släppt en telefon med S i slutet på namnet med framförallt bättre prestanda och kamera men i övrigt med blygsamma nyheter. Nikkei spår att en förskjutning av produktlanseringscykeln kommer att slå hårt mot Apples underleverantörer.

Nästan samma som dagens Iphone 6s
Angående Iphone 7 säger Nikkeis källor att designen ska vara nästan identisk med föregångaren Iphone 6s men med bättre kamera och förbättrad 3D Touch, vattentålighet och batterikapacitet och de hävdar att telefonen kommer att sakna det vanliga hörlursuttaget. Sedan ska 2017 års Iphone enligt samma källa inkludera större förändringar med oled-skärm och en mer omfattande designförändring.

Som ett resultat av det här sägs det att Apple inte räknar med att sälja fler Iphones i år än förra året och som vi rapporterat tidigare har Apples Iphoneförsäljning den senaste tiden minskat, för första gången någonsin.

Relaterade artiklar