Tryckkänslig skärm

Ny klocka med Palm OS

Den amerikanska klocktillverkaren Fossil har sedan tidigare en modell med inbyggda handdatorfunktioner. Nu tar de steget fullt och lanserar Wrist PDA, ett armbandsur som är så långt i från ett sådant man kan komma.

Publicerad Uppdaterad

Wrist PDA bygger nämligen på Palm OS 4.1 och har till och med en tryckkänslig skärm (!). Denna klickar man på med hjälp av den inbyggda mini-penna som sitter på klockans länk. Det är så mycket James Bond-känsla över den att man bara ryser.

För att man ska kunna få plats med alla sina kontakter, kalendernoteringar och anteckningar. Inbyggt i den lilla tingesten finns nämligen de klassiska Palm OS-programmen kalender, adressbok, att göra-lista, anteckningar, miniräknare och till och med en klocka.

Ofattbart nog har Fossil lyckats trycka in en 160x160 pixlars skärm som är kapabel att visa upp till 16 gråskalor. Minnet är som sagt på 2 MB och även om man kan köra alla programvaror som är avsedda för Palm OS rekommenderar tillverkaren att man helst kör de som är optimerade för handdatorklockan.

Processorn är en Motorola Dragonball som tickar på i 33 stadiga MHz. Klockan väger 162 gram och själva handdatordelen mäter 35x51x13 mm.

När den ska kommer ut i butik och vad den kommer kosta är ännu oklart. Den kommer i alla fall finnas högst upp på min önskelista i år.