Mclaren: Uppföljare till Nokia Lumia 1020

Ny Microsoft-mobil får Kinect-funktioner

Kommande Microsoft-mobilen Mclaren ska bland annat bjuda på en ny funktion som heter 3D Touch.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft-ägda Nokia har precis lanserat en rad nya Windows-telefoner (läs gärna vår test av Nokia Lumia 630) men en uppföljare till toppmodellen Nokia Lumia 1020 lyser fortfarande med sin frånvaro.

De senaste dagarna har dock en del intressanta rykten sett dagens ljus via Evleaks och WPCentral om vad som komma skall på den fronten. En uppföljare som går under kodnamnet Mclaren ska vara på gång, och precis som Lumia 1020 så ska den nya mobilen vara utrustad med en extraordinär mobilkamera.

Det som dock är mest spännande med ryktena om den nya telefonen är att den ska ha en Kinect-liknande funktion kallad 3D Touch, vilken ska låta dig kontrollera innehåll och funktioner på telefonen utan att du behöver peka på skärmen. Istället ska funktionen möjliggöra så att du kan styra mobilen genom olika gester. Idén i sig är inte ny. I LG:s senaste toppmodell G3 går det till exempel att knäppa självporträttsbilder genom att göra en gest som aktiverar slutaren.

3D Touch ska dock inte bara vara begränsat till funktioner som Microsoft själva bygger, utan ska även tillåta tredjepartsutvecklare att bygga egna tillämpningar. Bland annat uppges innehåll i rutorna i Windows Phone-systemet kunna styras med gester genom 3D Touch. Andra funktioner som 3D Touch kommer erbjuda är bland annat möjligheten att känna av när du använder telefonen i sängen så att horisontalläget tillfälligt blockeras, det ska gå att zooma in och ut i bilder du tittar på genom att dra med fingrarna i luften, med mera. McLaren-telefonen kan komma att lanseras i november, enligt en källa till WP Central.

Källa