https://www.mobil.se/nyheter/ny-motorola-razr-kan-vara-p-g-ng
564902
Nyheter
Spekulationerna återuppstår

Ny Motorola RAZR kan vara på gång

Motorola RAZR var kanske den coolaste telefon man kunde ha runt 2005, och rykten om dess återkomst i dessa retroteknikens tider har cirkulerat tidigare. Och nu har spekulationerna om en modern variant på RAZR åter tagit fart, efter att Motorolas vd Yang Yuanqing antytt att just en sådan telefon skulle kunna vara på gång.

Motorola sålde inte mindre än 50 miljoner exemplar av sin flipptelefon RAZR mellan åren 2004 och 2006. Sedan kom Iphone och Android och ingenting blev som det en gång hade varit. Men faktum är att RAZR är en av pre-smartphone-erans mest framgångsrika mobiltelefoner. Ett annat faktum är att retroteknik är hetare än någonsin. Det görs moderna versioner av allt från Nintendokonsoler till gamla Nokia-mobiler, och varför skulle inte Motorola kunna tänkas latja till det med en modern RAZR? 2016 väcktes tanken till liv första gången, efter att Motorola lanserat en reklamfilm som formligen osade 2005, men Motorola gick då snabbt ut och förklarade att någonting dylikt inte var på gång. Kort därefter lanserade man sina Z-telefoner, som man egentligen ville göra reklam för. Men nu kan en modern RAZR vara på gång på riktigt. 

”Kan bli verklighet mycket snart”

Förhoppningarna väcks på nytt efter att media talat med Motorolas vd Yang Yuanqing på Mobile World Congress i Barcelona. På en direkt fråga om en modern version av RAZR kan vara på gång svarade Yuanqing: ”Med ny teknologi, speciellt böjbara skärmar, så tror jag att ni kommer att få se mer och mer innovation när det gäller vår smartphone-design. Så förhoppningsvis kommer det som ni beskriver att kunna bli verklighet mycket snart”. Yang Yuanqing sade även för ett år sedan att han inte på något sätt ville utesluta att RAZR gör comeback. 

Relaterade artiklar