https://www.mobil.se/nyheter/nya-bilder-kan-avsl-ja-s-ljstart-f-r-galaxy-s9
564705
Läcka från Evan Blass

Nya bilder kan avslöja säljstart för Galaxy S9

Vad som ser ut som officiella renderingar av Galaxy S9 och S9 Plus har lagts upp av Evan "@evleaks" Blass.

Allt som Evan Blass, även känd som @evleaks, snappar upp stämmer inte, men det mesta gör det, och i synnerhet när det kommer till officiella renderingar av telefoner brukar de verkligen vara officiella, inte något fan som totat ihop egna fantasibilder på sin kammare. Så när Evan Blass lagt upp bilder på Samsung Galaxy S9 så är det troligen så telefonen kommer att se ut.

Bilderna visar, precis som ryktena säger, en telefon som inte innebär något stort steg designmässigt jämfört med Galaxy S8. Den kommer i två storlekar som ser ut att få samma 5,8 och 6,2-tumsskärmar som föregångarna. Enligt Evan Blass har telefonerna fått stereohögtalare, men bägge högtalarna sitter i botten, så nyttan är begränsad. En intressant detalj är datumet som visas på skärmen på telefonerna, fredag den 16 mars. Samsung har aviserat att S9 ska visas upp den 25 februari, så troligen är det angivna datumet säljstart för telefonen.

Stämmer bilderna har S9 en närmast identisk uppsättning och placering av knappar och sensorer på framsida och sidor. Däremot ska baksidan enligt Evan Blass bjuda på en del nyheter. Precis som tidigare uppgifter talat om ska fingeravtrycksläsaren ha fått bättre placering. Dessutom ska S9 och S9 Plus ha fått olika kameror. S9 ska ha en enda kamera men med bländare med två olika inställningslägen, medan S9 Plus ska ha dubbla kameror med fast bländare. Kamerorna sägs också få slowmotionfunktion med upp till 480 bilder per sekund.

Enligt Evan Blass ska även minneskonfigurationen skilja sig. S9 får 64 gigabyte lagring och 4 gigabyte arbetsminne medan S9 Plus får 128 gigabyte lagring och 6 gigabyte arbetsminne. På S8 var den enda skillnaden mellan modellerna skärm- och batteristorlek.

S9 kommer enligt uppgift att drivas av chipsetet Exynos 9810 i vår del av världen, medan den är försedd med Snapdragon 845 i USA.

Källa

408180951112_10155929577776113