Internt meddelande läcker ut

Nya detaljer om Microsofts vikbara Surface-enhet

David Breyers Andromeda-rendering påstås vara mycket lik den verkliga prototypen.

En enhet som ska sudda ut gränserna mellan mobilt och pc. Ja, det är vad Microsoft tycks ha på gång med den enhet som internt sägs gå under kodnamnet Andromeda.

Publicerad Uppdaterad

Det känns som att rykten om en mobil Surface-enhet av något slag har funnits sedan den industriella revolutionen tog fart, och konceptet börjar onekligen anta samma utopiska och till synes ständiga framtidsvision som flygande bilar, eller datorer som man kan prata med. Hmm… vänta nu? Glöm det där sista. Och visst kan det vara en enhet på gång, trots att ryktet börjat bli något av en parodi. Just nu surrar det intensiva uppgifter om en vikbar mobil enhet som ska gå under kodnamnet Andromeda internt hos Microsoft. Det har dessutom dykt upp mängder av patent och uppgifter från förhållandevis trovärdigt håll som skvallrat om saken. Senast ut är ett läckt internt dokument där enheten beskrivs som ”banbrytande”.

Skärm på utsidan

I dokumentet – som techsajten The Verge kommit över – står det uttryckligen att det handlar om ”en ny och fickvänlig Surface-enhet som sammanför innovativ ny hårdvara och mjukvara för att skapa en helt ny och mångsidig datoranvändnings-upplevelse”. Det ska handla om en enhet som i utvikt läge ska vara som en surfplatta, medan den i hopfällt läge ska vara mer som en mobiltelefon. Skärmen ska dock vara monterad på utsidan av telefonen, vilket alltså innebär att skärmen inte är dold när enheten är i stängt läge. Enligt obekräftade uppgifter ska enheten i sitt tidiga prototyputförande vara mycket lik de renderingar som David Breyer tidigare tagit fram, det vill säga som på bilden här ovanför. Microsoft har valt att inte kommentera uppgifterna. 

Källa