Smart som i smartphone

Nya Huawei P Smart 2021 redan i butik: Huawei lanserar ny telefon

Huawei P Smart 2021 ska ge flaggskeppskänsla utan flaggskeppspris.

Publicerad Uppdaterad

Nu har Huawei lanserat sin senaste telefon i sin P smart-serie - Huawei P Smart 2021. Telefonen har en skärm på 6,7 tum med en upplösning på 2400 x 1080 pixel. Under huven sitter det en Kirin 710A med en åttakärnig processor och 128 gigabyte internt minne som kan byggas ut till 512 gigabyte via minneskort.

Den primära kameran är på 48 megapixel med en 1/2-tums sensor och är utrustad med AI-teknik för att ge högsta möjliga bildkvalitet, samt ett nattläge för att ta bra bilder på natten och i miljöer med dålig belysning. Den framåtvända kameran för selfies är på 8 megapixel med inbyggd så kallad skönhetsfunktion, samt en 120 graders ultravidvinkel-funktion som ska göra det enklare att ta selfie-gruppbilder.

Huawei P smart 2021 baserar sig på Android 10 och EMUI 10.1 men har inte tillgång till Google Play-tjänster. I stället har den Huaweis egen appbutik AppGallery förinstallerad, och bland de svenska appar som erbjuds finns bland andra BankID, Swish, Freja eID, Kahoot, Fodora, Storytel, Nextory och Truecaller. Dessutom har man förinstallerat Huaweis Petal Search där det går att söka efter appar och se vart de finns för nedladdning. 

Huawei P smart 2021 finns tillgänglig från 19 oktober i färgerna Blush Gold, Midnight Black och Crush Green, och med ett riktpris från 2490 kronor.