Påstås ta multikamerakonceptet även till surfplattorna

Nya Ipad Pro kan få trippelkamera på baksidan

Iphone-modeller med flera kameror på bakstycket har funnits i flera år. Och nu kan Apple vara på gång med att även förse vissa Ipad-modeller med liknande lösningar.

Publicerad Uppdaterad

Det har cirkulerat en del rykten om saken även tidigare, men nu kommer nya uppgifter från den japanska Applesajten Mac Otakara, som ytterligare stärker trovärdigheten i påståendena om en eller flera Ipad-modeller med mer än en kameralins på bakstycket. Nästa version av Ipad Pro ska enligt uppgifterna få en trippelkamera (i stil med den som förväntas finnas på en eller flera av höstens Iphone-modeller), medan den ordinarie 10,2-tumsversionen av surfplattan får nöja sig med en dubbelkamera.

Uppdateringar av Apples Ipad-utbud förväntas aviseras någon gång under hösten, antingen i samband med det Iphone-event som normalt sett hålls i september, eller vid ett separat event något senare. Det är diagram från leverantörer till Apple som Mac Otakara hänvisar till som bevis för att de nya Ipad-modellerna kommer att få flera kameror. Att Apple – och även andra tillverkare av surfplattor, för den delen – inte satsat på att förse sina surfplattor med flerkameralösningar beror förstås på att de sällan används för foto på samma sätt som en smartphone. Men vad gäller Ipad så kan det hela ha en koppling till Apples satsningar på AR-upplevelser av olika slag, något som ställer nya krav på kamerakapaciteten.  

Källa