Olika användande

Nya kontantkort från Tre

Operatören Tre delar upp sina värdebevis i olika kategorier när man lanserar nya varianter av 3Kontant.

Publicerad Uppdaterad

Värdebevis kan numera köpas med olika belopp i kategorierna Global, Vänner och Prat. Den sistnämnda ligger närmast utformningen av det tidigare kontantkortet och har ingen minutkostnad för samtal inom Tre och till fasta nätet, under förutsättning att man fyller på kortet med som mest 30 dagars intervall och att man fyller på med 200 eller 300 kronor. Påfyllning med 100 kronor ger samtal utan minutkostnad inom Tre.

Gränsen på 30 dagar gäller även för att priserna för utlandssamtal ska följa prislistan för tilläggstjänsten 3Global, som ingår i Global-varianten av kontantkortet. Det innebär att man bland annat kan ringa till drygt 100 länder med en minutkostnad på 18 öre. Samtal inom Sverige kostar 69 öre per minut till alla nät om man fyller på med 100 kronor. Fyller man på med 200 eller 300 kronor slipper man minutavgift inom Tre men betalar fortfarande 69 öre per  minut till övriga nät.

Med Prat blir minutkostnaden 39, 29 eller 19 öre i minuten till alla nät beroende av hur mycket man fyller på med. Sms-kostnaden följer samma princip om man väljer Prat med en kostnad på 39, 29 eller 19 öre till alla nät. För Vänner ingår sms inom Tre och, vid påfyllning med 300 kronor, till samtliga nät, upp till 3000 meddelanden. För Global gäller samma sms-taxa med undantag för 100 kronors-nivån då det kostar 69 öre till alla mottagare.

Mobilsurf upp till 2 gigabyte ingår för samtliga kort om man fyller på med minst 200 kronor.