Nokia bjuder in till lansering

Nya Lumiatelefoner 3 april

Nokia har bjudit in till en lansering av nya Lumiamobiler på morgonen den 3 april svensk tid.

Publicerad Uppdaterad

Den 2 april drar Microsoft igång sitt utvecklarevent Build, där man också med största sannolikhet kommer att visa upp det nya Windows Phone 8.1. Det har spekulerats i att även Nokia kommer att vara där och lansera två nya telefoner, Lumia 930 och Lumia 630, på eventet. Nu bekräftar Nokia att man har en lansering genom att skicka ut inbjudningar till den 2 april. Eller rättare sagt den 3 april, då Nokias lansering äger rum 02.00 svensk tid. Den sker alltså inte samtidigt med Microsofts keynote där Windows Phone 8.1 väntas lanseras, vilket sker på morgonen den 2 april San Franciscotid, femtiden svensk tid.

Nokia säger inte rätt ut i inbjudan (ovan) att det rör sig om lansering av nya mobiltelefoner, men taggen #morelumia och stämpeln Windows Phone gör det svårt att tro något annat.

Förhandsskvallret säger att det är två mobiltelefoner som kommer att visas upp. Dels den nya toppmodellen Lumia 930 med 5-tumsskärm med upplösningen 1920 x 1080 pixel och fyrkärnig processor. Dels den billigare Lumia 630 med hittills okända specifikationer.

På torsdag nästa vecka lär vi veta med säkerhet.

Källa