Iphone mini försvinner och alla modeller får 120Hz

Nya rykten avslöjar mer om höstens Iphone 14-modeller

Mer enhetliga grundspecifikationer kan bli en av detaljerna med de nya modellerna.

Publicerad Uppdaterad

Det är långt kvar till höstens förmodade lansering av Apples Iphone 14-modeller, men läckor om vad vi kan komma att förvänta oss saknas inte.

Apple har inte varit speciellt snabba på bollen när det handlar om att erbjuda skärmar med 120Hz, det var först i höstas som det dök upp i och med modellerna Iphone 13 Pro och Pro Max. Nu går dock analytikern Jeff Pu från Haitong International Securities ut med påståendet att samtliga av höstens Iphone 14-modeller kommer att ha ProMotion-skärmar med 120Hz. Apple ska dessutom ha planer på att göra mängden arbetsminne mer enhetligt mellan modellerna genom att ge samtliga modeller 6 gigabyte arbetsminne.

Däremot ska det inte finnas några planer på att släppa en ny Iphone mini, främst baserat på den fruktansvärt dåliga försäljningen av små Iphone-modeller. Det skulle i så fall innebära att de tkomemr att presenteras fyra modeller av Iphone 14: den som enbart heter Iphone 14 samt Max, Pro och Pro Max.

Det som ska komma att särskilja Pro-modellerna från de två övriga ska bli en primär kamera på 48MP, plus att Pro-modellerna ska börja på 256 gigabyte lagringsutrymme och uppåt medan de vanliga börjar på 64 gigabyte.

Källa