Ny processor, snabbare gränssnitt

Nya sportklockan Suunto 9 Peak Pro officiell – vässad prestanda

Den nya klockan som nu släpps bygger vidare på föregångaren men har ett förändrat och snabbare gränssnitt med större ikoner och färgade element mot vit bakgrund.

Publicerad Uppdaterad

När vi på Mobil testade föregångaren Suunto 9 Peak anmärkte vi just på att systemet ibland var lite långsamt, så den vässade prestandan kan komma väl till pass. Batteritiden i den nya klockan är upp till 40 timmar i gps-läget och 21 dagar uppger Suunto själva vid vardaglig användning. 

Klockan är tålig och ska klara såväl is, som sand, stötar, vatten och salt. En ny dykfunktion kan mäta djup och klockan som är vattentålig ner till 100 meter och kan spåra aktivitet i vatten ner till 10 meter finns precis som föregångaren både i en version i stål och en i titan.

Den tillhörande appen som tidigare fungerade med Iphone och Androidmobiler är nu även anpassad till Ipad och Android-surfplattor. I appen kan du utöver att se dina träningspass i efterhand även strukturera din träning i förväg och sedan följa planen under träningen. 

Klockan släpps till förköp idag och kommer ut den 25 oktober. Den kommer i sex olika varianter där de fyra i rostfritt stål ska kosta cirka 5500 kronor och de två i titan blir dyrare med ett pris på cirka 7000 kronor.