Sammanställning av rykten

Nya uppgifter om Android O

Inom kort väntar vi oss att Google släpper nya Android O, men redan nu finns rykten om vad systemet kommer med för nyheter.

Publicerad:

20 mar 2017 - 11:34

Uppdaterad:

20 mar 2017 - 11:34

Det är över ett år sedan som Google släppte den första utvecklarverisoenn av Android N, det som sedan blev Android 7.0 Nougat och som nu under våren släppts till ett flertal telefoner. Traditionellt släpper Google informationen om nya Androidversionen under sin utvecklarkonferens Google I/O, men förra året släppte man istället en förhandstitt i mitten av mars för att senare berätta mer om nyheterna just under utvecklarkonferensen Google I/O.

En rad nyheter

Android O tycks alltså vara nära förestående och det finns en rad rykten som talar om vad vi kan vänta oss. Bland dessa talas det om förändrade appaviseringar, möjlighet att visa film i en del av skärmen samtidigt som du gör annat, smartare textmarkering och kopiering, dynamiska ikoner, batterisparande åtgärder för bakgrundsaktiviteter och en hel rad olika nya funktioner med affärsanvändare som målgrupp. Informationen om dessa nyheter är inte bekräftad av Google utan kommer från en anonym källa till sajten 9to5Google.

Nya appaviseringar

Mer innehållsrika appaviseringar var en av de stora nyheterna i Android 7 Nougat och gör att du kan se mer information och agera på den utan att starta appen i fråga. I Android O spekuleras det om att Google kan lägga till synk av appaviseringar mellan olika enheter. Det talas även om att aktiva appaviseringar förutom i statusfältet även ska visas i form av brickor på varje ikon. Det skulle göra att du i Android precis som i Iphone kan se direkt på hemskärmen vilka appar som har aktiva aviseringar.  

Bild i bild

I Android TV finns redan funktionen för att kunna följa ett program i en flytande ruta över annat innehåll. Nu ryktas det att funktionen ska komma även till Android i surfplatteform och kanske även i mobiler.  

Smart textmarkering och verktygsfält

Som en slags utveckling av Googles smarta assistent säger ryktet att Android O får en förbättrad funktion för att markera text och göra den tillgänglig när den behövs. En funktion som kallas “Copy Less” ska göra det möjligt för telefonen att hitta relevant information och presentera den för dig när du behöver den. Funktionen liknar till viss del “Google Now on tap” som Google introducerade som en av de stora nyheterna i Android 6 år 2015. 

Ikoner och annat

Tittar vi på övriga nyheter som påstås hitta in i Android O talas det om anpassade ikoner vilket kan innebära att till exempel kalenderappens ikon alltid visar rätt datum. Utöver detta talar ryktena om en rad olika funktioner för företagsanvändare och uppdaterade funktioner för att spela in ljud och video.

Uppgifterna kring Android O är ännu osäkra och de rykten som cirkulerar är inte bekräftade. Vad gäller det fullständiga namnet på Android O har Google alltid namngivit sina versioner efter godis och bakverk och alltid i bokstavsordning, vilket gör att Nougat följs av en sötsak på O. Androidchefen Hiroshi Lockheimer har tidigare på Twitter antytt att Oreo kan vara det namn nya Androidversionen får, men inget är bekräftat. 

.

.

 

.