Mellanklass från Samsung

Nya uppgifter om Samsung Galaxy A72 – stor bildläcka

Samsungs mellanklassserie A kommer att uppdateras inom kort. Det här är vad vi tror oss veta om den kommande modellen hittills.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs A-serie lever lite i skuggan av S-serien, men till ett lägre pris levererar den prestanda som inte borde göra speciellt många besvikna och har därför blivit en framgång som till exempel Motorola nu sägs försöka kopiera. Nu sägs det att Galaxy A72 kommer att lanseras inom kort som ett nytt tillskott till Samsungs A-serie. 

Skärmen på den kommande A72 ska enligt uppgifterna som Winfuture kommit över bli en 6,7 tum stor amoled med 1080 x 2400 pixlar och den ska ha 90 Hz uppdateringsfrekvens. En fingeravtrycksläsare har placerats i skärmen och högst upp är ett litet hål för en kamera. 

För övrigt påstås det att kameradelen kommer att bestå av fyra kameror där en 64-megapixelssensor har huvudrollen och birollerna fylls av en 12 megapixels vidvinkelkamera, en åttamegapixels telekamera och en tvåmegapixels närbildskamera. 

På insidan hittas ett Qualcomm Snapdragon 720 och 6 eller 8 GB RAM och 128 eller 256 GB lagring. Det sägs också att den har minneskortplats och en vanlig hörlursutgång. Samsung Galaxy A72 ska också vara IP67-klassad. Batteriet för att hålla liv i telefonen så länge som möjligt är ett på 5000 mAh. Uppgifterna är inte bekräftade så vi får fortfarande vänta på den faktiska lanseringen.

Källa