https://www.mobil.se/nyheter/nytt-autocorrect-fel-i-ios-11
564378
Nyheter
Buggigt värre

Nytt autocorrect-fel i IOS 11

IOS 11 får nog anses vara en av de buggigare versioner av Apples mobila operativsystem som släppts. Och nätt och jämt har Apple hunnit åtgärda autocorrect-buggen som förvandlade ”I” till ”A[?]” innan det nu kommer uppgifter om ytterligare en liknande bugg.

För bara ett par veckor sedan rullade Apple ut en uppdatering av IOS 11 som gjorde att autocorrect-funktionen inte längre ersatte ”I” med ”A” samt ett frågetecken. Men nu kommer uppgifter om att den som skriver ordet ”it” och har autocorrect aktiverat av någon outgrundlig anledning får det omskrivet till ”I.T.”. De användare som rapporterat om saken kan även vittna om att en omstart ingalunda råder bot på problemet, som därmed sannolikt kräver ännu en uppdatering. 

Går att kringgå

Precis som i fallet med ”i”-buggen så går det hela att kringå genom att använda sig av ersättningsverktyget för text i IOS. Allt man behöver göra är att gå in under inställningar-allmänt-tangentbord-textersättning och lägga in ordet ”it” både som fras och som genväg. Ett annat – och inte sällan tämligen populärt alternativ – är att rätt och slätt stänga av den där rättstavningen helt och hållet.