Halo: Spartan Assault

Nytt Halo-spel släpps till Windows Phone 8

Populära science fiction-sagan Halo ska få en ny del. I juli ska spelet Halo: Spartan Assault släppas som app till Windows 8 och Windows Phone 8.

Publicerad Uppdaterad

Halo har blivit en av vår tids mest framgångsrika spelserier. Originalspelet Halo: Combat Evoled släpptes år 2001, och räknas som ett av de bästa förstapersonsskjutarna som släppts till konsol. Spelet var också det första att göra succé på konsolen Xbox.

Sedan det första spelet släpptes har vi bland annat sett uppföljarna Halo 2, Halo 3 och Halo 4, som släpptes under 2012.

Nu är Masterchief - eller i alla fall hans fränder - snart redo för att flytta in i din Windows 8-platta eller Windows Phone 8-lur.

Skippar förstapersons-perspektivet

Halo: Spartan Assualt utspelar sig mellan händelserna i Halo 3 och Halo 4. Istället för att använda sig av Haloseriens klassiska förstapersonsskjutar-perspektiv, kommer det nya spelet att introducera "en unik blandning av pek- och konsolliknande kontroller", skriver Microsoft i ett pressmeddelande. Om du spelar på bärbar dator eller surfplatta med Windows 8 ska du även kunna använda en ansluten mus eller tangentbord.

Lås upp emblem i Halo 4

Spelet har tagits fram i samarbete mellan Vanguard Games och 343 Industries, en Microsoft-spelstudio som fokuserar helt på Halo-serien och ligger bakom Halo 4. Halo: Spartan Assault kommer att erbjuda viss integration med Halo 4; i det nya spelet kommer man ha möjlighet att "låsa upp" visa emblem i Halo 4.

Spelet ska släppas till Windows 8 och Windows Phone 8 i juli, och kommer då att kosta 6,99 dollar. Vad spelet kommer att kosta i Sverige är ännu inte känt.

Källa