https://www.mobil.se/nyheter/nytt-patent-p-vikbar-telefon-till-microsoft
564536
Nyheter
Kan användas som en enda stor skärm

Nytt patent på vikbar telefon till Microsoft

Ett patent är förvisso inte synonymt med att en produkt är på gång, men efter att ha tilldelats ytterligare ett i en rad patent på området så råder åtminstone inget tvivel om att Microsoft överväger att släppa en vikbar mobil enhet.

Det kom redan tidigare i år uppgifter om ett patent på en vikbar mobil enhet som tilldelats Microsoft. Och trots att Microsoft hävdat att man fått nog av att producera smartphones, så satte spekulationerna om en vikbar Surface-telefon genast igång. De spekulationerna får nu ytterligare näring efter att ännu ett patent på området tilldelats Microsoft. 

Kan vikas 360 grader

Enligt dokumenten som lämnats in till myndigheterna så handlar det om en telefonliknande enhet som kan vikas precis som en bok, det vill säga med två stående skärmar och ett gångjärn i mitten. I stängt läge är skärmarna placerade inåt, för att de ska skyddas. Gångjärnet ska inte utgöra någon barriär mellan det två skärmarna, som i stället bildar en enda stor skärm när enheten är utfälld. Dessutom ska gångjärnet medge att man vrider skärmarna 360 grader, så att man kan använda en i taget. Enligt tidigare obekräftade uppgifter ska en produkt på temat vara på gång redan under nästa år.