Annons

Går inte att hitta i Google Play

Office gratis i Google Play - men inte till surfplattor

[UPPDATERAD VERSION] Sedan några dagar tillbaka är Android-versionen av Microsoft Office helt gratis. Men appen går än så länge bara att ladda ner till Androidtelefoner via Google Play.

Publicerad Uppdaterad

I augusti förra året släppte Microsoft en Android-version av sitt Office-paket. Fram tills nyligen har det dock krävts en Office 365-prenumeration för att kunna använda appen.

Nu har Microsoft omvärderat sin strategi. Mobiler och molnet ska sättas i första rummet, och det innebär att Microsoft Office-appen sedan några dagar tillbaka blivit gratis att använda till Android (och IOS).

De som vill kunna använda Office på stationära eller bärbara datorer måste fortfarande betala för mjukvaran.

Android-versionen av Microsoft Office ska gå att installera på alla enheter som har Android 4.0 eller senare installerat.

Men när mobil.se försöker installera Microsoft Office-appen på vårt testexemplar av Galaxy Note Pro 12.2, går det inte att hitta appen i Google Play-butiken över huvud taget. 

Vi testar även på andra Androidplattor - men samma sak. Det ser helt enkelt ut som att Microsoft har spärrat Office-appen från att kunna laddas ner till surfplattor i Google Play-butiken. 

Vakna mobil.se-läsare har uppmärksammat att det fortfarande går att installera Office på Androidplattor genom att ladda ner appen som APK-fil.

Mobil.se har sökt Microsoft Sverige för en kommentar.

[EDIT:] I en tidigare version av artikeln skrev vi att Office-appen inte fungerar till Android-surfplattor. Det stämmer inte.

Källa