1
1
https://www.mobil.se/nyheter/officiell-ikeas-och-sonos-nya-hogtalarlampa
570974
Nyheter
falskt
Både ljus- och ljudvågor

Officiell: Ikeas och Sonos nya högtalarlampa – släpps i november

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/symfonisk2.jpg?itok=y02Qtd2s', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/symfonisk2.jpg?itok=-EbFNGpO', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/symfonisk2.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Möbeljätten Ikea och Sonos presenterar en ny version av högtalarlampan Symfonisk.

För två år sedan lanserade Ikea i samarbete med Sonos möbeln Symfonisk, en kombinerad bordslampa och smarthögtalare. Nu presenterar de båda företagen en ny version av högtalarlampan som visserligen har samma namn som tidigare, men som erbjuder förändringar på andra fronter. Bland annat har basen blivit lite mindre för att lättare få plats med den på exempelvis ett nattduksbord. Man har även separerat delarna så att basen och lampskärmen säljs som separata delar samtidigt som man lanserar två lampskärmar,  glas eller tyg, plus att de två stilarna finns i svart och i vitt. Man har dessutom gjort så att den kan hantera både E26- och E27-lampor.

Även Sonas har varit inblandade, och en ny arkitektur ska göra ljudbilden fylligare än tidigare oavsett var i rummet lampan placeras.

Den nya Symfonisk kommer att ha svensk säljstart den 11 november och det svenska priset blir 1500 kronor.