Hål i skärmen i stället för sensorpanel

Officiella uppgifter om Samsung Galaxy A8s presenterade

Det är oklart om Samsung lanserat Galaxy A8s officiellt i Kina eller bara råkat släppa uppgifter om den i förväg, men nu har vi i alla fall fakta och bilder från tillverkaren själv.

Publicerad Uppdaterad

Samsung hade i förväg aviserat att man tänkte visa upp sin Galaxy A8s, med så kallad Infinity O-display som täcker hela framsidan sånär som på ett hål för selfiekameran, i dag. Om man kan kalla det officiell lansering när man visar upp lite bilder och specar på kinesiska Weibo kan diskuteras, och kanske ville man bara skynda sig att få ut fakta så att man kunde hävda att man hann före Huawei. I vilket fall har vi nu fakta om Galaxy A8s från hästens mun.

Skärmen ska vara 6,4 tum stor på diagonalen, och ha upplösningen 2340 x 1080 pixel. Chipsetet Snapdragon 710 visar att det är en telefon i övre mellanprissegmentet, även om vi varken har svenskt eller kinesiskt pris på mobilen.Telefonen har också 6 eller 8 GB arbetsminne och 128 GB lagring, samt ett batteri på 3400 mAh.

På baksidan finns tre kameror där en 24-megapixelsensor är huvudkameran och sekundära kameror används som djupsensor och för att ge optisk zoom.

Vi vet i skrivande stund inte om telefonen är aktuell för Sverige, men vi tippar att den inte är det.

Källa