Android Auto

”Ok Google” nu även i bilen

Den senaste versionen av Android Auto möjliggör att användarna kan använda röstkommandon medan de kör, utan att behöva trycka på någon knapp.

Publicerad Uppdaterad

Röstkommandon har funnits sedan tidigare i Android Auto. Dock har funktionen inte kunnat aktiveras utan att användaren var tvungen att först trycka på en knapp. I och med den senaste versionen av Googles Android Auto så räcker det med att använda rösten.  

För att aktivera funktionen så går man in under ”Ok Google”-menyn och väjer att aktivera ”while driving”. Då kan man använda ”Ok Google”-röstkommandot även när enheten är i bil läge. 

Den nya funktionen verkar rullas ut till alla användare av appen men det kan ta ett tag innan alla får tillgång till den. Särskilt aktuellt är detta dock inte för oss svenskar ännu eftersom Android Auto inte finns tillgängligt i Play Store för oss. För den som kan ladda ner appen så kan man i alla fall använda Android Auto i alla bilar. I de bilar som stödjer Android Auto får man upp gränssnittet på bilens skärm. I andra bilar kan man helt enkelt fästa sin vanliga mobiltelefon i lämplig hållare och få ett anpassat gränssnitt där funktioner som meddelanden, kartor och musik visas i stora lättklickade ytor som passar bättre i sammanhanget.

Källa