Annons

Olanserad P9 Lite i svenska butiker

Huawei P9 Lite är officiellt inte lanserad, men det hindrar den inte från att dyka upp med bild och specifikationer i flera svenska webbutiker.

Publicerad Uppdaterad

För snart två veckor sedan lanserade Huawei sina nya flaggskeppsmobiler P9 och P9 Plus i London, men sedan dess har det ryktats om en billigare systermodell kallad P9 Lite. Den telefonen är dock inte lanserad, men har nu dykt upp med både bilder och specifikationer på flera svenska webbutikers sidor. Priset är 3 290 kronor och den skiljer sig på flera punkter från de dyrare telefonerna i samma serie.

Ett av huvudnumren när P9 lanserades var till exempel de dubbla kamerorna på baksidan, ett samarbete med klassiska kameratillverkaren Leica, men det saknas i Huawei P9 Lite. I P9 Lite har Huawei även sparat på prestanda eftersom processorn är en enklare modell, enligt specifikationerna hos webbutiken Inet en Hisilicon Kirin 650 istället för den Kirin 955 som sitter i vanliga P9. I P9 Lite får vi i alla fall, om specifikationerna stämmer, fingeravtrycksläsare och plats för dubbla simkort, vilket saknas i den svenska versionen av P9.

Specifikationerna talar vidare om en 5,2 tum stor skärm, 16 GB lagringskapacitet samt en kamera på 13 megapixel och en selfiekamera med upplösning på 8 megapixel. 

Utöver hos den svenska återförsäljaren Inet där telefonen till och med uppges finnas för leverans inom tre dagar finns Huawei P9 Lite även listad hos Dustin, men då inte tillgänglig för beställning.

Mobil har sökt representanter för Huawei i Sverige för en kommentar.

Nedan ser du en skärmavbild från produktbeskrivningen när denna artikel skrevs.