Annons

Pressbilder och specifikationer

Omfattande ny Samsung S9-läcka

En ny stor läcka om Galaxy S9 och S9 plus ser ut att avslöja nästan allt.

Publicerad Uppdaterad

Källan till denna läcka är Roland Quandt som har bra track record, och vid det här laget, mindre än en vecka innan den officiella lanseringen på söndag, finns det inte så stor anledning att ifrågasätta kvalitén på uppgifterna.

Förutom en stor mängd av vad som ser ut som officiella pressbilder får vi även specifikationerna för Galaxy S9 och S9 Plus, som i stort sett redan bekräftar det vi trodde oss veta:

Processor: Samsung Exynos 9810

Skärm: 5,8 tum (S9), 6,2 tum (S9 Plus), 2960 x 1440 pixel, det vill säga samma som i Galaxy S8.

System: Android 8.0 Oreo

Arbetsminne: 4 GB (S9), 6 GB (S9 Plus)

Lagringsminne: 64 GB UFS 2.1

Kamera: 12 megapixel, 2 bländarlägen f/1.5 eller f/2.4 på S9, S9 Plus har utöver det en andra kameralins på 12 megapixel.

Batteri: 3000 mAh (S9), 3500 mAh (S9 Plus)

Övrigt: Vattentät, trådlös laddning

Förutom snabbare processor och ny kamera ungefär samma telefoner som S8 och S8 Plus, således. Färgvalen ska vara svart, grå, blå och lila.

De intressanta nyheterna lär vi hitta i programvaran. En separat nyhet är att Samsung har registrerat varumärke för något slags socialt nätverk kallat Uhssup. Det sägs vara ett sätt att dela sin position, kommentera andras plats och chatta med varandra via Samsungs telefoner, och det spekuleras i att Samsung kommer att ha denna funktion förinstallerad i S9. I Samsungs Unpacked-inbjudan talar man om att "omdefiniera hur du delar dina ögonblick", vilket skulle kunna vara en hänvisning till tjänsten.

Samsungs lansering drar igång klockan 18.00 på söndag den 25 februari. Då får vi se hur mycket av förhandsuppgifterna som stämmer.

Källa