Annons

Slut för gott

Oneplus 5T slutsåld i USA

Oneplus har sålt bättre än väntat, vilket gör att de riskerar att vara utan produkt innan man hinner släppa nästa modell.

Publicerad Uppdaterad

Om man går in på Oneplus webbutik i USA får man veta att telefonen Oneplus 5T tyvärr är slutsåld. Och då talar vi inte om tillfälligt slut, Oneplus har bekräftat att den amerikanska versionen av telefonen har sålt bättre än man räknat med och därmed är permanent slutsåld.

För Oneplus är det naturligtvis ett angenämt problem att sälja mer än väntat, men samtidigt finns det förstås en stor risk i att inte ha någon produkt att sälja alls i USA förrän Oneplus 6 släpps. Företaget har inte angett när det kommer att ske mer exakt än andra kvartalet, det vill säga april-juni. De senaste två åren har det snarare handlat om juni än april, men det behöver förstås inte vara likadant i år. Säljstarten styrs säkert av i förväg uppgjorda produktionsslots på fabriker och lär vara svår att flytta fram. Detsamma gäller att återuppta produktionen av Oneplus 5T med kort varsel, även om det är tänkbart att man utifrån reservdelar kan beställa saknade komponenter och bygga ihop ett antal extra exemplar.

Det som kan tala för att Oneplus 6 kommer redan i april är att det varit ovanligt mycket läckor kring telefonen på sistone, att systerföretaget Oppo lanserat sin R15 som tros bli mallen för Oneplus 6, och att chipsetet snapdragon 845 verkar finnas tillgängligt tidigare i större mängd än vad förra årets Snapdragon 835 gjorde.

Är du sugen på en Oneplus och inte vill vänta tills Oneplus 6 lanseras bör du nog passa på nu även här i Sverige. I den svenska webbutiken uppges 64 GB-varianten av telefonen vara slut på lager, och det kan mycket väl betyda att även den är slutsåld för gott. 128 GB-varianten finns att köpa, men endast i färgen svart. Hos Telia, som är den enda operatören som säljer Oneplus 5, finns också bara 128 GB-varianten, men förutom i svart även med Star Warstema.

Källa