Airpod-alternativ?

Oneplus har Bluetooth-headset på gång

En certifiering har satt igång rykten om vad Oneplus kan ha för trådlöst headset på gång.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus står emot trenden och har kvar 3,5 mm-jacket på mobilen för de som vill lyssna eller tala med sladdbundna headset. Men man ser nu även ut att ha ett Bluetooth-headset på gång.

På Bluetooth SIG:s officiella sajt har Oneplus Bullets Wireless dykt upp som en certifierad produkt. Bullets är en serie headset från Oneplus, men någon trådlös variant har man ännu inte släppt.

Själva certifieringen säger egentligen ingenting om produkten mer än att Qualcomm har gjort radiodelen. Resten får man än så länge fylla i med spekulation. Oneplus har gjort sig kända för telefoner i toppskiktet till en ovanligt låg prislapp, och det gäller även headseten, där särskilt Bullets V2 (på bilden ovan) sägs leverera imponerande ljudkvalitet till ett löjligt lågt pris (210 kronor). Nu hoppas man förstås på att man ska göra något liknande med Bluetooth-headset.

Det alla väntar sig är förstås att de ska göra ett helt trådlöst headset modell Airpods, fast till betydligt lägre pris. Det har hittills visat sig vara svårt att åstadkomma med bibehållen kvalitet på uppkopplingen, och det är möjligt att Oneplus första trådlösa headset i stället blir en modell med sladd melan öronsnäckorna.

Troligen lär vi få se Oneplus Bullets Wireless i samband med att Oneplus 6 visas upp. När det sker vet vi inte ännu, men vår gissning baserat på mängden läckor och teasers är slutet av april.

Källa