Oneplus 5

Oneplus i kamerasamarbete med DxO

Oneplus har officiellt gått ut med att företaget DxO hjälper dem med kameran i Oneplus 5

Publicerad:

19 maj 2017 - 08:28

Uppdaterad:

19 maj 2017 - 08:42

De etablerade mobiltillverkarna har rykte om sig att göra bättre mobilkameror, och det kan vara svårt för uppstickare att övertyga att de kan göra lika bra kameror som de bästa. Vi tyckte att kameran i Oneplus 3 var riktigt bra, men till efterföljaren, vars namn nu officiellt bekräftats vara Oneplus 5 (4 är ett otursnummer i Kina) verkar man ha bestämt sig att satsa lite extra på just kameran.

Ett sätt att skaffa sig rykte om att ha bra kamera är att prestera bra i DxOMark. DxOMark är ett testprogram som företaget DxO ligger bakom, där man testar och betygsätter kameror enligt en noggrannt dokumenterad metod, och det har gått prestige för mobiltillverkarna att prestera bra i deras tester. När HTC blev de första att uppnå betyget 90 poäng i DxOMark med HTC U11 var man noggranna med att lyfta fram det vid lanseringen.

Ett sätt att prestera bra i DxOMark borde rimligen vara att låta DxO själva hjälpa till med utvecklingen av kameran, och kanske därför har Oneplus och DxO officiellt gått ut med ett pressmeddelande om att DxO samarbetar med Oneplus för att förbättra användarens kameraupplevelse i Oneplus 5.

Sedan kan man då förstås fundera på om det innebär om kameran blir så bra som möjligt, eller om den blir optimerad för att prestera så bra som möjligt i DxOMark. Vår subjektiva upplevelse av olika tillverkares mobilkameror har inte alltid stämt med resultaten i DxOMark, vilket kan bero på att man fäster olika vikt vid egenskaper som skärpa ända ut i kanterna eller mörkerfotografering. Hur som helst innebär pressmeddelandet att Oneplus 5 förmodligen är nära förestående, och med tanke på kameran i Oneplus 3 räknar vi inte med att bli besvikna på den i Oneplus 5 heller när vi får chansen att testa den.

.

.

 

.