Inga detaljer avslöjade

Oneplus ska lansera en egen smart-tv

Kinesiska Oneplus går som tåget i smartphonevärlden, men nu vill man uppenbarligen pröva sina vingar på ett helt annat område. Grundaren och vd:n Pete Lau har nu nämligen avslöjat att man har en smart-tv på gång.

Publicerad Uppdaterad

Det går oerhört bra för kinesiska Oneplus, vars telefoner erbjuder tämligen hög prestanda till ett förhållandevis lågt pris. Faktum är att det går så bra att Oneplus – som grundades först 2013 – för närvarande är ett av världens snabbast växande företag. Oneplus tillverkar inte enbart smartphones, utan bland annat även hörlurar och kablar. Och inom kort ska man även kunna erbjuda tv-apparater, har nu vd:n och grundaren Pete Lau avslöjat. 

”Tv-apparater är krångliga”

Lau säger i ett uttalande att han tycker att all annan konsumentelektronik har utvecklats och gjort användarnas liv bättre, medan tv-apparater fortfarande är rätt krångliga att använda. Exakt hur Oneplus har tänkt sig att råda bot på den saken är oklart, och Lau har inte kommit med några detaljer om företagets smart-tv överhuvudtaget. Det är dessutom inte känt huruvida man har en tv-apparat under utveckling, eller om det hela bara är på planeringsstadiet ännu. Men Lau menar att man i arbetet med sina smartphone-enheter har lärt sig mängder av saker om mjukvara, hårdvara, design, produktutveckling och användarupplevelser som gör företaget väl rustat att ta fram en smart-tv-apparat. 

Källa