Följer mönstret från tidigare år

Operatörer kan ha läckt lanserings-datumet för nya Iphone-enheterna

Källor hos två tyska mobiloperatörer kan ha avslöjat när Apples nya Iphone-modeller kommer att släppas till försäljning. Om uppgifterna stämmer så kommer de nya enheterna att kunna förbokas från och med den 14 september, för att sedan släppas officiellt den 21 september. Det är däremot oklart på vilka marknader datumen gäller, och Sverige brukar vara aktuellt först i en andra lanseringsvåg. Men datumen skvallrar hur som helst om att offentliggörandet lär ske den 12 september.

Publicerad Uppdaterad

Apple brukar offentliggöra sina nya Iphone-modeller mitt under den andra eller tredje veckan i september för att påföljande fredag öppna förhandsbokningarna på de territorier där enheterna släpps först. Så har åtminstone varit fallet under de sex senaste åren, och nu kommer uppgifter från källor i Tyskland som pekar på att det är samma visa som gäller i år igen. Det är källor hos två tyska operatörer som talat med den tyska Macsajten Macerkopf och uppgivit att förhandsbokningarna ska öppna fredagen den 14 september och att telefonerna sedan ska börja säljas officiellt en vecka senare, det vill säga den 21 september. Uppgifterna rimmar onekligen med tidigare obekräftade uppgifter om att Apple ska offentliggöra telefonerna onsdagen den 12 september. 

Sverige dröjer sannolikt

För den som är het på gröten lär det tråkigt nog sannolikt inte bli tal om någon svensk lansering under de nämnda datumen. Apple har för vana att förse oss med telefonerna i den andra våg som följer något senare, i regel i oktober. Förra årets Iphone X dröjde till november, men den gången hade Apple problem med att få fram tillräckligt många exemplar av telefonen, något som det inte förekommit några uppgifter om när det gäller årets enhter. Apple förväntas släppa tre Iphone-modeller i september, två med OLED-skärmar på 5,8 respektive 6,5 tum, samt en enklare LCD-försedd enhet på 6,1 tum. 

Källa