https://www.mobil.se/nyheter/oppos-kommande-reno-kan-fa-udda-alternativ-till-sensorpanel
566807
Nyheter
Intressant pop-up-variant

Oppos kommande Reno kan få udda alternativ till sensorpanel

Smartphones med pop-up-kameror har vi sett förr. Men ingen som Oppos kommande Reno, vars selfiekamera och sensorer fälls upp på snedden.

Man kan förstås anföra hur många argument mot telefoner med rörliga delar som helst. Det kan tränga in damm, mekaniken kan sluta fungera och utstickande delar från i princip vad som helst har dessutom en tendens att slå emot saker och skadas eller till och med ramla av. Men är det någon tillverkare som av tradition inte varit rädd för att testa just rörliga delar så är det Oppo. Och nu har man en ny telefon på gång som bjuder på en minst sagt udda pop-up-panel, åtminstone om de läckta bilder som publicerats på Slashleaks är äkta. 

Äkta fullskärm

Kamera- och sensormodulen i kommande Oppo Reno fälls nämligen upp på snedden. Det ser faktiskt snyggare ut än vad det låter när man beskriver det. Med tanke på att man dessutom lyckats göra även kanterna nedtill lika tunna som de andra, så blir resultatet en telefon med en tvättäkta fullskärm på framsidan. Ingenting är känt om telefonen i övrigt, men Oppo har tidigare avslöjat att man har en ny serie mobiltelefoner på gång under namnet Reno. Teknik och finesser som nämnts i sammanhanget är bland annat 10x hybridzoom, avancerad kylning och fasdetekterande autofokus. Om någon av de finesserna dyker upp i just den telefon som finns på de läckta bilderna återstår att se. Oppo förväntas offentliggöra enheten (eller enheterna) i samband med ett event den 10 april.