Ser ut exakt som en Royole Flexpai

Pablo Escobars bror lanserar en böjbar smartphone

Den legendariske colombianske knarkkungens bror har tagit fram en böjbar smartphone som inte kostar mer än 3 300 kronor.

Publicerad Uppdaterad

Det låter som en skröna, men det är faktiskt sant. Roberto De Jesus Escobar Gaviria, som är den yngre brodern till den avlidne colombianske knarkkungen Pablo Escobar, står bakom den här böjbara telefonen som inte ska kosta mer än motsvarande 3 300 kronor. Tycker du att den känns bekant? Ja, det gör den också. Faktum är att designen är mer eller mindre kopierad från kinesiska Royoles Flexpai, en telefon som kostar fyra gånger så mycket och som faktiskt blev den första böjbara smartphone som någonsin släpptes när den lanserades 2018. Men det här ska vara en ”Escobar Fold 1”, och telefonen har tagits fram av företaget Escobar Inc, som den yngre Escobarbrodern driver tillsammans med svensken Olof Gustafsson. 

Att telefonen är så billig ska bero på att man har valt ut väldigt billiga komponenter till den. Olof Gustafsson säger till Cnet att man med telefonen vill ändra på den industri som ”brukade vara full av innovation men som nu är full av vinstsugna företag”. Han menar också att det inte är konstigt att Apple numera är världens rikaste företag ”när ett stativ kostar mer än en Iphone”. Enligt Roberto Escobar ska telefonen dock inte enbart vara billig, utan även oförstörbar eftersom skärmen är tillverkad i en speciell plast. 

Källa