Ser fantastisk ut bara den blir verklighet

Patent avslöjar fler detaljer om Apples laddningsmatta Airpower

Apples laddningsmatta Airpower är lite som tomten. Vi är bara nästan säkra på att den finns. Och nu kan fler detaljer om hårdvaran ha avslöjats via en patentansökan.

Publicerad Uppdaterad

Nej, Apples Airpower har vi inte sett röken av än, trots att det nu gått långt mer än ett år sedan man först avslöjade att produkten var ”på gång”. Och en av anledningarna till det ska vara just att man vill undvika rök och eld. Att ta fram en laddningsmatta som ska kunna identifiera och ladda flera olika produkter samtidigt oavsett var de placeras på mattan, ja det kräver avancerade tekniska komponenter som riskerar att överhettas. Mot bakgrund av det är det kanske inte så förvånande att Apple väntar med att lansera den. Det har gått en del rykten om att Apple skulle ha tänkt om och valt att förenkla Airpower, och det har gått rykten om att den ska släppas tidigt under 2019. Vad som är sant och vad som är rent trams är förstås omöjligt att avgöra. Men en sak som är säker är att Apple åtminstone har tagit patent på en del detaljer som vi tidigare inte kände till när det handlar om Airpower. 

Smarta funktioner

Enligt patentet – som uppmärksammats av sajten Patently Apple – så kommer Airpower att kommunicera med varje enskild enhet som den laddar, för att avgöra när de är färdigladdade. De olika enheterna får olika id-nummer för att mattan ska kunna hålla isär dem, och med den informationen kommer man även att kunna använda den enhet som har störst skärm för att visa laddningsnivåerna på samtliga enheter. Lägger man en Iphone 8, en Apple Watch och ett par Airopds på mattan så kommer telefonen att visa laddningsnivån för alla tre enheterna i sin display. Lägger man en Iphone med större skärm på mattan, så tar den över funktionen med att visa laddningsstatus. Dessutom ska mattan – genom att ta hänsyn till historiska användarmönster – kunna avgöra om man behöver ladda sin enhet lite längre för att klara sig den tid som normalt sett går mellan laddningstillfällena. Ganska smarta funktioner, om de nu blir verklighet. Och det förutsätter förstås att själva mattan också blir verklighet. Vilket vi nästan är säkra på. 

Källa