Annons

Vikbart tycks vara det nya svarta

Patent skvallrar om vikbar telefon även från Motorola

Letsgodigital har upptäckt ett Motorola-patent på en vikbar telefon

Nästa stora grej i smartphone-världen tycks av allt att döma vara vikbara enheter. Och nu sällar sig Motorola till listan över tillverkare som åtminstone har övervägt saken. Det skvallrar ett patent om, som upptäckts av den nederländska sajten Letsgodigital.

Publicerad Uppdaterad

Att Samsung har en vikbar telefon på gång är ingen hemlighet. Att Apple, Huawei och Microsoft jobbar på liknande lösningar är förvisso inte helt säkerställt, men det har förekommit flera obekräftade uppgifter som pekar på det. Och att smartphone-segmentet är i gravt behov av någon ny typ av formfaktor som omkullkastar hur vi använder våra mobila enheter råder det knappast något tvivel om. Konsumenterna verkar nämligen ha ledsnat på att byta ut sina enheter i samma takt som förr. Därför är det kanske inte direkt förvånande att Motorola nu har tagit patent på en lösning med en vikbar telefon, som i utfällt läge blir en surfplatta. 

Lenovo var först

Faktum är att Motorolas ägare Lenovo var först med en prototyp på en böjbar telefon, och Motorola har experimenterat med böjbara enheter sedan 2016. Patentet som nu dykt upp beviljades dock så sent som i mars i år och visar en telefon vars skärmar viks utåt. På den punkten skiljer sig alltså Motorolas koncept från de övriga, som har skärmar som viks inåt, ungefär som en bok. I patentet beskrivs även ett skal med inbyggda funktioner, bland annat möjligheten att komma åt delar av skärmen via utskärningar. Vad Motorola har för planer med patentet är oklart och det hela kan förstås också mynna ut i ingenting alls. 

Källa