Har täckt in de flesta varianter

Patent visar att Apple överväger flera böjbara telefonlösningar

Apple har inte bekräftat saken, men ska enligt flera olika källor släppa sin första telefon med böjbar skärm tidigast 2020. Och att man har tittat närmare på en rad olika lösningar i sammanhaget, ja det råder det knappast något tvivel om när man tittar på den amerikanska it-jättens patentdokument.

Publicerad Uppdaterad

Om man får tro de många obekräftade uppgifter som cirkulerat så ska det dröja till 2020 innan Apple släpper en telefon med böjbar skärm. Därmed lär Apple sannolikt – som så ofta – bli förhållandevis sena in i matchen. Vi lär till exempel få stifta närmare bekantskap med Samsungs kandidat i segmentet redan på onsdag den här veckan, och flera andra tillverkare är på gång med böjbara telefoner. Men Apple har onekligen en diger lista på lager när det gäller potentiella lösningar för en dylik enhet. Det framgår av Apples patentdokument, som man lämnade in i sin första form redan 2011, men som sedan dess kompletterats med jämna mellanrum och som nu bjuder på i princip varenda variant på en böjbar telefon man kan tänka sig. 

Från enkla till komplicerade lösningar

I dokumentet beskrivs både enkla lösningar med två delar och ett gångjärn, medan andra lösningar är desto mer sofistikerade och kluriga. Man beskriver varianter med skärmar som viks både utåt och inåt och man beskriver flera olika lösningar för gångjärnskonstruktionen. Det förekommer även ritningar på enheter med skärmar som rullas eller fälls upp på olika sätt. Vad Apple väljer i slutändan återstår förstås att se, och möjligheten finns förstås också att konceptet med böjbara skärmar inte blir någon större succé överhuvudtaget. I det ljuset väljer kanske Apple att avstå helt. Å andra sidan har just Apple en rätt gedigen historia när det handlar om att ta befintliga koncept som inte lyckats slå igenom och göra dem attraktiva för konsumenter.  

Källa