Liten prestandaboost

Pixel 2 kan bli först med Snapdragon 836

Liksom förra året kan Google få första tjing på Qualcomms nya Snapdragon-chipset.

Publicerad Uppdaterad

Snapdragon 836 är inte officiellt lanserad, och faktum är att det inte är helt ovanligt med rykten kring Snapdragonchipset som aldrig existerat (till exempel Snapdragon 815 och 818). Om Snapdragon 836 finns ser det i alla fall ut att bli en trimmad bersion av Snapdragon 835, helt i linje med förra årets Snapdragon 821 som gav ett blygsamt prestandalyft på cirka tio procent, tillräckligt i alla fall för att höstens toppmodeller skulle kunna skryta med att vara snabbare än vårens.

Förra året var det Googles Pixel och Pixel XL som blev först med Snapdragon 821, och om ryktet stämmer ser det ut som att uppföljarna blir först med Snapdragon 836. Annars har det tidigare talats om att Samsung Galaxy Note 8 skulle bli först med Snapdragon 836, men när lanseringen av Note 8 nu närmar sig, den 23 augusti väntas telefonen visas upp, blir det allt mindre sannolikt att så blir fallet.

Sedan hoppas vi ju av Googles Pixel 2 främst inte på en 10-procentig boost i prestanda utan att man denna gång producerar tillräckligt många telefoner för att man ska kunna köpa dem även i Sverige.

Källa