https://www.mobil.se/nyheter/platsannonser-ett-nytt-tecken-pa-att-apples-airpower-inte-ar-nedlagd
566318
Nyheter
Söker kompetens inom trådlös laddning

Platsannonser ett nytt tecken på att Apples Airpower inte är nedlagd

Så sent som igår uppmärksammades ett färskt patent som skvallrar om att Apple inte tycks ha givit upp på sin trådlösa laddningsmatta Airpower. Och nu kommer ännu tydligare tecken på att produkten fortfarande är under utveckling.

Det är på Apples amerikanska sajt som det nu finns ett antal platsannonser där man söker personer med komptens på området trådlös laddning. Och det är en bit ned i beskrivningen av verksamheten som man kan hitta referensen till laddningsmattan Airpower. ”Wireless Power Technology-teamets uppdrag är att bygga världens bästa användarupplevelse av trådlös laddning genom att ta fram teknologi av högsta klass. Wireless Power Technology-teamet utvecklar trådlös laddning i framkant som är central för Apples produkter – Iphone, Apple Watch, Airpods, Airpower med fler” står det att läsa i annonsen, fritt översatt. Apple söker allt från praktikanter till hårdvarudesigners till sina kontor i Kalifornien och Nya Zeeland. 

Rykten om en död produkt

Platsannonserna har publicerats mellan oktober och december och Airpower-mattan nämns i var och en av dem. Rykten om att den trådlösa laddningsplattan – som ska klara av att ladda flera produkter på samma gång, oavsett var på mattan de placeras – skulle vara nedlagd har surrat en längre tid. Airpower offentliggjordes redan hösten 2017 i samband med lanseringseventet där Iphone 8, 8 Plus och X visades upp, men sedan har det varit oerhört tyst om produkten. När den senare inte dök upp under något av årets två stora höst-event så kom också obekräftade uppgifter om tekniska problem i utvecklingsarbetet, något som förvisso kan stämma. Men nu finns flera tydliga indikationer på att Airpower åtminstone inte är nedlagd. Apple-analytikern Ming-Chi Kuo hävdar att Airpower kan släppas så snart som under första kvartalet nästa år. 

Annons