https://www.mobil.se/nyheter/pok-mon-go-g-r-in-p-andra-generationen
562510
Nyheter
Babyboom

Pokémon Go går in på andra generationen

Sommarens fluga har lagt till fler monster att fånga, men på ett speciellt sätt.

Även om den största hypen kring Pokémon Go lagt sig (allt mer i takt med att vädret blivit kallt också) finns det fortfarande mängder med aktiva spelare som nu kan börja jaga andra generationens Pokémon. Men på ett lite speciellt sätt.

Under andra generationen introducerades nykläckta ”bäbis-Pokémon”, eller helt enkelt juniorversioner av några redan kända figurer och det är just de som dykt upp nu. Det rör sig alltså inte om hela andra generationen, som totalt är 100 stycken nya monster, utan sju nya som du enbart kan fånga genom att kläcka ägg i spelet (ägg i sin tur kläcks bara efter att du gått två, fem eller tio kilometer med ägget instoppat i spelets äggkläckningsmaskiner). De sju nya är följande:

Igglybuff, Cleffa, Pichu, Togepi, Smoochum, Elekid och Magby

Cleffa (hittas i tvåkilometersägg och är en juniorvariant av Clefairy)
Igglybuff (hittas i tvåkilometersägg och är en juniorvariant av Jigglypuff)
Pichu (hittas i femkilometersägg och är en juniorvariant av Pikachu)
Togepi (hittas i femkilometersägg och är en ny Pokémon)
Smoochum (hittas i tiokilometersägg och är en juniorvariant av Jynx)
Elekid (hittas i tiokilometersägg och är en juniorvariant av Electabuzz)
Magby (hittas i tiokilometersägg och är en juniorvariant av Magmar)
Niantic meddelade samtidigt att resterande 93 Pokémon från generation två kommer att dyka upp i olika former under de närmsta månaderna, men exakt hur är oklart än så länge.
Som en liten julbonus finns även en Pikachu med tomteluva att fånga i spelet.

De olika generationerna av Pokémon baseras på hur de dök upp i de ursprungliga spelen till Game Boy och Nintendo DS. I första vändan, med red/blue/yellow-versionerna av spelet, fanns det 151 Pokémon, vilket är det Pokémon Go inledde med. Generation två kom med versionerna gold/silver/crystal och adderade ytterligare 100 nya figurer. I dagsläget är den ursprungliga spelserien uppe på generation sju i samband med att Pokémon Sun och Moon till Nintendo 3DS släpptes nu i november, vilket har dragit upp det totala antalet Pokémon till 801 stycken.

Pokémon go