https://www.mobil.se/nyheter/popular-app-tillbaka-efter-tva-manaders-problem
565680
Instapaper samlar artiklar du vill läsa

Populär app tillbaka efter två månaders problem

Långläsningsappen Instapaper försvann i samband med att GDPR-lagstiftningen trädde i kraft i EU. Nu är appen tillbaka och har dessutom ny ägare.

Instapaper är en app som låter dig spara längre texter du hittar på nätet, men inte har tid att läsa för stunden utan vill spara till ett senare tillfälle. Artiklarna sparas i ett läsvänligt format med text och bild, samt utan annonser eller andra störande element.

För användare utanför EU har appen hela tiden varit tillgänglig, men för dig som befinner dig i EU har det inte gått att använda tjänsten alls. Orsaken har varit att man inte hunnit anpassa tjänsten till de nya reglerna och därför helt enkelt stängt ute européer fram till nu.

I ett meddelande som skickades ut till användare igår tisdag meddelades att tjänsten nu åter är aktiv även i EU. Samtidigt meddelade bolaget att man återinför sitt betalabonnemang kallat Instapaper Premium, med utökade funktioner. I augusti 2016 köptes Instapaper upp av Pinterest och kort därefter meddelades att premiumabonnemanget skulle upphöra och att de funktionerna då blev gratis för alla. Nu däremot är sedan en tid Instapaper ett eget bolag igen och premiumabonnemanget behövs för att bolaget ska ha några intäkter och möjligheter att leva vidare.