https://www.mobil.se/nyheter/proffsig-360-kamera-fr-n-garmin
563454
Nyheter
Garmin Virb 360

Proffsig 360-kamera från Garmin

Garmin har gjort actionkameror sedan tidigare men ger sig nu in även på VR.

Sedan mobiltillverkare som Samsung och LG lanserade sina 360-kameror för lite mer än ett år sedan har vi fått se en tydlig utveckling med en ny generation 360-kameror som tar betydligt bättre bilder och filmer med bättre upplösning och bildkvalitet. Garmins nya kamera Virb 360 ser ut att vara ett exempel på den utvecklingen. 

Dyrare och bättre 

Garmin Virb 360 är betydligt dyrare än konkurrentmodellerna från till exempel Samsung, men har å andra sidan vassare specifikationer. Stillbilderna från Garmi Virb 360 är på 15 megapixel och filmer du spelar in kan vara i upplösning upp till 5,7K med bildstabilisering. Kameran är även vatten- och stöttålig och kan livestreama video direkt till Youtube och Facebook.

Garmin lovar även att kameran har en timmes batteritid och röstkontrollerad start och stopp av inspelning. Givetvis finns det även en mobilapp som fungerar för Android och Ios samt ett redigeringsprogram för dator (PC och Mac) så att du kan klippa dina inspelade filmer och lägga på till text. Programmet kan även automatiskt välja ut de bästa bitarna och kombinera ihop till en film.

 

Garmin Virb 360 ska finnas ute redan i juni och priset landar då på cirka 8600 kronor på den svenska marknaden. Prisskillnaden är alltså stor om vi till exempel jämför med Samsungs nyligen lanserade och uppdaterade Gear s60 som kostar bara 2500 kr, ungefär en tredjedel av vad Garmin tar för Virb 360.

 

I USA har enheten redan levererats till ett fåtal och nedan finns en film inspelad med kameran. Bildkvaliteten verkar lovande och vi hoppas snart kunna testa den för att utvärdera den ytterligare.