Bärbar drake

Qualcomm lanserar Snapdragon Wear

Qualcomm släpper äntligen ett systemchip anpassat för smarta klockor.

Publicerad:

12 feb 2016 - 09:44

Uppdaterad:

12 feb 2016 - 09:44

Vet ni vad nackdelen med merparten av Android Wear-klockorna som släppts har varit? Ja förutom batteritiden då? De har använt Qualcomms Snapdragon 400-chip som motor för det hela. Jupp, precis samma chip som suttit i mängder av telefoner redan.

Ett telefonchip i en klocka är som du kanske förstår såväl ganska stort som mer strömkrävande och i många fall helt fånigt överkralligt för vad en klocka ska klara av. Därför är vi nästan lite förvånade över att det tog så lång tid för Qualcomm att lansera Snapdragon Wear 2100, företagets nya chip för smarta klockor.

Här handlar det om ett chip som ska vara 30 procent mindre än “tidigare generation”, vilket ska kunna ge mindre enheter i allmänhet. Med bättre anpassning för ändamålet ska enheten även dra 25 procent mindre ström än tidigare.

Rent praktiskt handlar det om ett chip med fyrkärnig ARM Cortex A7-processor på antingen 800 megahertz eller 1,2 gigahertz beroende på modell, grafikchippet Adreno 304 och arbetsminne i olika storlekar av varianten 400 megahertz LPDDR3. Chippet ska släppas i två huvudsakliga varianter, en med Wifi och Bluetooth och en variant som även lägger till LTE-stöd.

När de första klockorna med Snapdragon Wear 2100 kommer återstår dock att se, men med lite tur kanske vi får se något på Mobile World Congress i slutet av månaden?

.

.

 

.