Bittra royaltystriden fortsätter

Qualcomm stämmer Apples underleverantörer

Den bittra striden mellan Apple och Qualcomm börjar nu spilla över på Apples underleverantörer. Qualcomm stämmer nu nämligen fyra av dem.

Publicerad:

18 maj 2017 - 09:17

Uppdaterad:

18 maj 2017 - 09:17

Apple har sedan en lång tid tillbaka legat i fejd med chippjätten Qualcomm. Detta då Apple anser att Qualcomms royaltykrav på smartphone-sidan är orimligt höga. Det hela har gått så långt att Apple vägrat betala Qualcomm, och sedan dess pågår en mycket infekterad strid mellan de båda techjättarna. 

Fyra underleverantörer stämda

Nu tar Qualcomm striden ytterligare ett steg, då man valt att stämma fyra av de underleverantörer som Apple har på tillverkningssidan när det gäller Iphone. Det handlar om de asiatiska företagen Wistron, Compal, Pegatron och Foxconn. Även de har undlåtit att betala royalties till Qualcomm, något som den amerikanska chippjätten hävdar beror på Apple. 

”Lyder Apples uppmaning”

Enligt Qualcomm ska de fyra företagen inte ha ifrågasatt att man bör betala royalties, utan det ska vara Apple som uppmanat dem att inte betala. Det skriver Qualcomm i sin stämning. Förutom att få roylatybetalningarna söker Qualcomm nu även skadestånd från de fyra tillverkarna. 

.

.

 

.