https://www.mobil.se/nyheter/qualcomm-tackar-nej-till-broadcoms-nya-j-ttebud
564774
Kallar budet en undervärdering

Qualcomm tackar nej till Broadcoms nya jättebud

Motsvarande 957 miljarder kronor var inte tillräckligt för den amerikanska chippjätten Qualcomm, som ännu en gång tackat nej till ett bud på bolaget från halvledartillverkaren Broadcom.

Nej, det verkar inte bli någon affär mellan Qualcomm och Broadcom i brådrasket. Qualcomm har nämligen ytterligare en gång tackat nej till ett bud på verksamheten från Broadcom, trots att man höjt summan rejält sedan sist det begav sig. Det förra budet, som kom i november 2017, låg på 70 dollar per aktie. Den gången ansåg Qualcomms styrelse att budet innebar en undervärdering av bolaget. Den här gången bjöd Broadcom 82 dollar per aktie, vilket skulle innebära motsvarande 957 miljarder kronor. Men Qualcomms styrelse hävdar fortfarande att det är alldeles för lite pengar. I ett meddelande till Broadcom skriver Intel att budet är alldeles för lågt i förhållande till bolagets framtida potential. 

Regulatorisk risk

Qualcomm menar också att affären löper stor risk att inte godkännas av konkurrensskäl. Och man tackar nej mot bakgrund av att Broadcom även sagt sig vara beredda att betala notan om så skulle bli fallet. Om affären någon gång skulle bli av så skulle det bli världens största techaffär hittills. Flera analytiker menar att budet från Broadcom är övertygande och att beslutet inte kan ha varit lätt.