Högupplöst

Rapport: Xperia Z4v avtäckt

Nu är nästa flaggskepp från Sony avtäckt, Z4v är för närvarande dock begränsad till USA.

Publicerad Uppdaterad

Efter vårens dubbla utbud från Sony har de nu avtäckt nästa tillskott till högpresterande mobiler. Xperia Z4v är utrustad med en 5,2 tum stor IPS LCD-skärm med en upplösning på 2560x1440 pixel. Telefonen presenterades i samarbete med amerikanska operatören Verizon under en presentation i New York.

Bakre kameran ligger på 20.7 megapixel, en upplösning som börjar bli allt vanligare i jättarnas flaggskepp och som bland annat fanns med i företagets egna Xperia Z3. Främre kameran ligger på 5 megapixel och bakre kameran stödjer inspelning av video i upp till 4K.

Telefonen stödjer även företagets egna kodek för högupplöst ljud via bluetooth, LDAC. Utöver det sägs den förbättra ljudkvaliteten i mp3- och aac-filer samt optimera ljudkvaliteten beroende på vilket headset som används.

32 GB inbyggt lagringsutrymme, en Snapdragon 810, 3 GB ram och ett batteri på 3000 milliamperetimmar driver telefonen. I mjukvaruväg hittar vi ett 5.0.2 Lollipop, något som bör förändras efter att företaget börjar uppdatera sina modeller till Android 5.1 i juli.

Likt tidigare mobiler från Z-serien så tål den här en del damm och väta. Den bör inte tas med ner i mer än 1,5 meter djupt vatten längre än 30 minuter och så länge alla lock och liknande är stängda så ska den även vara dammsäker. Datum och eventuellt pris har ännu inte delgetts och än så länge kommer telefonen endast att säljas i USA.

Sony släppte nyligen Xperia Z3+ i Europa, och har även Xperia Z4 släppt i Japan. Med Z4v i USA får vi se om något annat tecken efter Z4 dyker upp i Sverige.