Annons

Hånade designen kopieras friskt

Reklamskylt avslöjar Vivo V9 med ”Iphone X-flärp”

Den där flärpen med sensorer och kameror som är så utmärkande för Apples Iphone X har hånats rejält. Men allt fler tillverkare tycks ändå vilja kopiera designen. Senast i raden är Vivo, som att döma av en reklamskylt i Indonesien, kommer att förse sin kommande V9 med just en sådan flärp.

Publicerad Uppdaterad

Ska man vara krass så handlar det förmodligen om konsumenternas fåfänga. För oavsett vad man anser om Apple och Iphone i allmänhet eller Iphone X i synnerhet, så är det ett varumärke och en telefon som för många bär en hel del status med sig. Dessutom är den dyr. En telefon som ser ut som en Iphone X men har en betydligt lägre prislapp kommer med andra ord sannolikt att locka många. Varför skulle tillverkarna med facit i hand annars kopiera en så hånad designlösning? Senast ut i raden av flärp-anammare tycks kinesiska Vivo vara. Deras kommande telefon V9 har nämligen dykt upp på en reklamskylt i Indonesien, där det med all önskvärd tydlighet framgår att den försetts med flärp. 

Inget annat är känt

Men vad är Vivo V9 för telefon, då? Ja, det är det nog bara ett antal personer hos Vivo som vet. Faktum är att det inte cirkulerat minsta rykte om enheten. Det enda vi har att gå på är reklamskylten. I telefonens display syns den indonesiska film- och musikstjärnan Agnez Mo, som sedan en tid tillbaka är Vivos ansikte utåt i Indonesien. Skylten sitter i en korsning i staden Pinang City på ön Bangka. 

Källa