Annons

Android Mario

Rykte: Android i nästa Nintendokonsol

Nintendo NX är kodnamnet på en kommande konsol från Nintendo, som nu ryktas ha Android under skalet.

Publicerad Uppdaterad

Nintendos förra konsol, Wii, blev som bekant en braksuccé när den släpptes. Fyllda av allmänt högmod släppte Nintendo mer eller mindre samma maskin igen och försökte hävda att en surfplatta som kontroll gjorde det hela berättigat som uppföljare. Inte helt oväntat blev försäljningsresultatet mer eller mindre omvänt för Nintendo den gången, vilket har lett till att de både utannonserat att de arbetar på en uppföljare till Wii U och att de kommer ge sig in i mobilbranschen med ett gäng olika spel.

Nu ryktas det att det mobila jobbet går ytterligare lite länge i form av Android som operativsystem i den kommande konsolen, som går under namnet NX. Enligt Nikkei utforskar Nintendo just de möjligheterna just nu. Detta främst för att snabbt ha väldigt många utvecklare med tillräckliga kunskaper för att börja koda till konsolen.

Om Nintendo skulle köra Android i sin kommande maskin kan det tänkas att det blir en betydligt tighare integration mellan stationär och bärbar konsol. rimligen biffar Nintendo upp hårdvara för den stationära konsolen lite mer än vad som är lämpligt i en bärbar maskin, så de lär inte vara samma hårdvara direkt. Men med samma operativsystem finns det många saker de båda skulle kunna dela, för att inte tala om att de redan planerade mobilspelen väldigt enkelt skulle kunna portas. 

Samtidigt lär det inte innebära att det är vanliga Android med en Nintendo-launcher som släpps, utan Nintendo drar antagligen bara nytta av grunderna i systemet och låser in det rätt rejält i sitt eget område för att undvika piratkopiering och liknande.

Den som lever får se helt enkelt.