Annons

Kodnamn Januss

Rykte: Dell har ”Surface-telefon” med dubbla skärmar på gång

Microsoft har påståtts ha en Surface-telefon på gång under många år, men någon enhet har hittills inte sett dagens ljus. Men kanske kan det vara Dell som har konceptet under utveckling?

Publicerad Uppdaterad

Windows 10-enheten som det nu dykt upp rykten om ska ha dubbla skärmar samt en ny variant av Qualcomms Snapdragon 845-chipp kallat Snapdragon 850. Det är källor till sajten Winfuture som hävdar att enheten är under utveckling hos Dell under kodnamnet Januss. Man skulle förstås kunna tänka sig att det handlar om en ARM-baserad laptop med dubbla skärmar, men det finns en hel del som tyder på att det handlar om en telefon. Enheten är till exempel rustad med en rad telefontypiska komponenter, som gyroskop, accelerometer och elektronisk kompass. Utöver det ska den ha LTE-stöd och en USB-C-port också. 

Oklara planer

Den som eventuellt studsar lite på att just Dell skulle ha en telefon på gång känner sannolikt inte till att företaget även tidigare släppt en smartphone. Man var för flera år sedan tidigt ute med en Android-enhet med lite större skärm kallad Dell Streak, men telefonen fick aldrig något vidare genomslag. Den nya enheten ska man ha jobbat på ända sedan förra sommaren, men planerna för den är trots det fortfarande oklara. Det är även oklart hur kopplingen mellan de dubbla skärmarna ser ut. 

Källa