https://www.mobil.se/nyheter/rykte-galaxy-s10-far-pixeltathet-pa-over-600-ppi
565292
Techläckaren Ice Universe hävdar

Rykte: ”Galaxy S10 får pixeltäthet på över 600 ppi”

Rykten rörande Samsungs flaggskeppstelefon Galaxy S10 ska man förvisso vara försiktig med, då offentliggörandet av telefonen fortfarande är mycket långt borta. Men om de uppgifter som den ofta välunderrättade techläckaren Ice Universe nu kommer med stämmer, så lär telefonen få en mycket hög pixeltäthet.

Galaxy S9 och S9 Plus känns fortfarande som två förhållandevis nya enheter. Och en ny Galaxy Note-enhet ska släppas innan det ens börjar dra ihop sig till försnack kring Galaxy S10. Men trots det är rykteskarusellen redan igång. I det här skedet är det förstås näst intill omöjligt att avgöra vad som är rent skitsnack och vad som kan ha någorlunda substans. Men man kan inte heller förneka att vissa läckor (och läckare) är mer trovärdiga än andra. Techläckaren Ice Universe tillhör definitivt de mer trovärdiga, och därför är det förstås intressant när just Ice Universe hävdar att Galaxy S10 kommer att få en mycket hög pixeltäthet på ”över 600 ppi”, något som skulle innebära en oerhört skarp bild. 

Långt ifrån orimligt

En annan faktor som i någon mån stärker trovärdigheten i sammanhanget är att en dylik pixeltäthet inte känns särskilt orimlig, med tanke på att Galaxy S9 faktiskt har en pixeltäthet på hela 570 ppi. Det skulle förstås kunna handla om att Samsung valt att minska skärmstorleken, men det känns onekligen mer troligt att vi snackar om en ökad upplösning. En möjlig utveckling är att Samsung valt att förse sin kommande telefon med 4K-upplösning. Applicerat på en 6,2-tumsskärm skulle det ge en pixeltäthet på 710 ppi.  Men som alltid när det gäller rykten, kan uppgifterna förstås sakna verklighetsförankring helt och hållet. En dos skepsis är med andra ord att rekommendera. Galaxy S10 kommer sannolikt att offentliggöras först nästa vår.