Bakåt

Rykte: Galaxy S8 flyttar fingeravtrycket

Bilden är ett montage

Att låsa upp mobilen med fingret kan bli lite annorlunda på Galaxy S8.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare har det ryktats om att Samsungs kommande toppmodell Galaxy S8 ska få en skärm som täcker hela framsidan. Detta ställer såklart till det för en fysisk hemknapp med fingeravtrycksläsare. Vissa spekulationer har pekat mot fingeravtrycksläsare direkt på skärmen, under glaset. De som kommit längst med en sådan teknik är Synaptics, vars läsare kan fungera genom en millimeter tjocka glasskivor. Nackdelen är att läsaren inte ska vara klar för massproduktion förrän under andra kvartalet i år, vilket gör att den missar lanseringen av Galaxy S8.

Därför är det inte så konstigt att nya rykten hävdar att Samsungs fingeravtrycksläsare denna gång hamnar på baksidan av telefonen. Placeringen är ny för Samsungs del, men den känns samtidigt igen från en mängd andra tillverkare. Bland annat Huawei har haft som vana att sätta läsaren på baksidan av telefonen på i stort sett alla sina lurar utom senaste Mate 9 Pro.

Utöver fingeravtrycksläsare snackas det även om att Galaxy S8 får en förbättrad variant av den iris-läsare som dök upp i Galaxy Note 7, om fingrar inte skulle vara din grej för mobil säkerhet.