https://www.mobil.se/nyheter/rykte-gear-s4-far-betydligt-storre-batteri-an-gear-s3
565455
En rejäl kapacitetshöjning

Rykte: ”Gear S4” får betydligt större batteri än Gear S3

Samsungs nya smartwatch Galaxy Watch (eller Gear S4, om man så hellre vill) får ett mycket större batteri än Gear S3. Det hävdar techläckaren Ice Universe.

Flitens lampa tycks onekligen lysa hemma hos techläckaren Ice Universe. Alternativt så pratar vederbörande bara strunt. Men att det kommit en hel del information som visat sig vara korrekt från just Ice Universe går inte att förneka, och när det gäller det senaste ryktet om Samsungs nya smartwatch Galaxy Watch, så vill vi verkligen tro att det stämmer. Batterikapaciteten ska nämligen vara kraftigt höjd från de 380 mAh som man erbjud med Gear S3 till 470 mAh. 

Presenteras med Note 9

Tidigare rykten har gjort gällande att klockan kommer att offentliggöras i samband med presentationen av Galaxy Note 9 och att den kommer att komma i två storlekar. Om den nya batterikapaciteten gäller båda storlekarna eller bara en av klockorna framgår inte. Men oavsett hur det är med den saken så är högre batterikapacitet i alla former en välkommen förbättring i segmentet. Gear S3 klarar sig i bästa fall i fyra dygn innan den behöver laddas, och sannolikt lär den siffran förbättras med Galaxy Watch om uppgifterna är korrekta.